Meet – Zie het resultaat – Vind je balans

Veel gezondheidsklachten zijn terug te voeren op een verkeerde balans tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning van je lichaam. Met de HRV Lifestyle Analyse meet je jouw balans door 3 dagen achter elkaar je hartslag en je hartslag variabiliteit (HRV) op te nemen.

Uit het resultaat blijkt het volgende:

Manage stress: 
Zie hoe bepaalde gebeurtenissen je lichaam energie vragen of doen herstellen, en hoe je met stress omgaat.

Sport effectief: 
Bepaal of je actief genoeg bent en of je het maximale uit je oefeningen haalt.

Verbeter herstel: 
Ontdek of je voldoende herstelt en hoe je de slaapkwaliteit verbetert.

Met deze informatie kun je doelgericht stappen ondernemen om je balans te verbeteren en vitaler te worden.

Voor wie is dit geschikt?

Voor ambitieuze mensen, zowel op het werk als privé
Je vraagt veel van jezelf en wilt dit ook langdurig kunnen volhouden. Inzicht in jouw persoonlijke balans maakt dat je gericht kunt bijsturen waar dat nodig is.

Voor mensen met gezondheidsproblemen
Als je je vermoeid voelt, burnout bent of andere gezondheids-problemen hebt, en je wilt onderzoeken welke rol je lifestyle hierin speelt.

Voor personeel
Ondersteun high-performance medewerkers in het hanteren van de hoge eisen die aan ze worden gesteld. Investeer in het welzijn en maximaliseer de prestaties van uw mensen met de HRV Lifestyle Analyse. Bekijk hier de flyer. https://partners.firstbeat.com/app/uploads/2015/09/BWB201US04-16-web.pdf

Deze analyse kan de vroege signalen van stress en werkdruk herkennen voordat er serieuze uitputting of burn-out plaats vindt, zodat er op tijd kan worden ingegrepen.

Hoe werkt het?

Je doet de meting met een klein, licht apparaatje (de bodyguard) dat je met plakelektroden op twee punten op je borst plakt. De bodyguard valt nauwelijks op onder kleding. 

Je meet hiermee minimaal 3 dagen en nachten achter elkaar je hartslag en de variatie in de hartslag intervallen (ook wel hartslag variabiliteit), tijdens je dagelijkse routines op je werk en thuis (dus geen laboratoriumomgeving). We adviseren om twee werkdagen en 1 vrije dag te meten.

Met de hartslag variabiliteit meet je de toestand van je autonome zenuwstelsel: één van onze belangrijkste regelsystemen. Op deze manier kan van minuut tot minuut bepaald worden of je in de actieve stand staat (werken, sporten, etc.) of in de rust stand (slapen, ontspannen). Doordat het een meerdaagse meting is kun je zien hoe het met je balans is gesteld tijdens jouw dagelijkse leven.

Tijdens de meting houd je online een logboek bij.

Wat kom je te weten?

Je krijgt een uitgebreid (Engelstalig) analyserapport na afloop waarin duidelijk wordt:

  • Hoeveel je in 24 uur herstelt
  • Wat de kwaliteit is van je herstel
  • Of je ook echt herstelt als je aan het relaxen bent
  • Hoe actief/gestrest je bent gedurende de dag
  • Of je voldoende beweegt
  • Of je voldoende beweegt om je fitheid te verbeteren
  • Of je vitaliteit toe- of afneemt over de meetperiode gezien

Aan de hand van de resultaten kun je zo nodig actief ingrijpen op je gedrag en leefstijl. We geven standaard persoonlijke toelichting van 30 minuten via telefoon/skype.
 

Voorbeeld van info uit zo’n rapport:

Wat kost het?

Het toesturen van de bodyguard, de 3-daagse HRV-meting, het maken van het rapport en 30 minuten toelichting via telefoon/skype kost:

€ 195 (€ 161,16 exclusief BTW).

Ik wil de Lifestyle Analyse doen

Nadat je de meting hebt besteld, ontvang je een mail met daarin de uitnodiging een online formulier in te vullen. In dit formulier noteer je voor de meting noodzakelijke persoonlijke gegevens en geef je aan wanneer je de meting wilt doen. Wij nemen via de mail contact met je op om de meting te bevestigen nadat we het ingevulde formulier hebben ontvangen.

Vervolgens sturen we de meetapparatuur in een brievenbuspakket met track&trace naar je toe en plak je hem op de eerste ochtend van de meting zelf op je borst. Na afloop stuur je de meetapparatuur weer terug naar ons en ontvang je binnen 2 weken je rapport.

Veelgehoorde vragen

Zo’n apparaatje op mijn borst, heb ik daar last van?
Nee. In het begin zal je hem voelen zitten, maar het is zo klein en licht dat je snel vergeet dat je hem draagt.

Ziet iedereen dat ik zo’n apparaatje draag?
Nauwelijks. En zelfs helemaal niet als je er met je kledingkeuze rekening mee houdt (hoog sluitende kleding).

Dat rapport ziet er moeilijk uit, kan ik er zelf wel wat mee?
We lichten je uitslag toe tijdens het bijbehorende telefoongesprek, zodat je je rapport begrijpt en er verder mee kunt.

Ik ben helemaal niet technisch, kan ik het dan wel?
Zeker. Het opplakken van de bodyguard op je borst is eenvoudig, je hoeft enkel te checken of het groene lichtje brandt.

Ik heb het te druk om zo’n meting te doen.
Juist dan is het interessant om deze meting te doen! Reken enkel de eerste ochtend van de meting op wat extra tijd hiervoor (voor de eerste keer de bodyguard opplakken en het logboek openen). Daarna is het een kwestie van het apparaatje er aftrekken als je gaat douchen, daarna weer opplakken en gedurende de dag globaal het online logboek bijhouden (via je telefoon of computer). Dit kan ook achteraf als je dat prettiger vindt.

Ik heb een gevoelige huid.
We hebben speciale elektroden plakkers voor de gevoelige huid. We raden aan om de plakkers iedere dag net op een andere plek te plakken, zodat irritatie wordt voorkomen.

Ik heb geen 2 werkdagen en 1 vrije dag achter elkaar.
Dat is maar een aanbeveling die we doen. Wat belangrijk is dat je dagen kiest die representatief zijn voor hoe jouw week er uit ziet: met vrije tijd, werk en beweging.

Wie heeft deze Lifestyle Analyse ontwikkeld?

Het Finse bedrijf Firstbeat. Veel Finse bedrijven zetten deze meting al in voor hun medewerkers. Ook voor topsporters wordt deze meting frequent  gebruikt.

Kijk ook het filmpje over deze meting